Kenniscentrum Rioolrenovaties

Kennisoverdracht op het gebied van relinen en rioolbeheer

Forum Relinen en Rioolbeheer

De Stichting Kenniscentrum rioolrenovaties, kortweg KCRR, organiseert al vele jaren het Forum Relinen en Rioolbeheer. Tijdens het forum van 2016 is een nieuwe dagindeling met workshops geïntroduceerd. Dit is erg goed bevallen. De nieuwe koers laat omschrijven door de volgende kernpunten:

  • KCRR organiseert jaarlijks een congres op steeds een andere locatie in Nederland. Op deze wijze bereiken we onze doelgroep beter.
  • Op het congres worden kwalitatief hoogstaande workshops en presentaties aangeboden. Een adviescommissie wordt nadrukkelijk betrokken om mee te denken over de inhoudelijke invulling.
  • Het congres kent alleen deelnemers, geen sponsoren. Op deze wijze wordt tegemoet gekomen aan de signalen van de marktpartijen.
  • Omdat kennisdeling het belangrijkste is tijdens het congres wordt er ruimte aan IKT Nederland, als onafhankelijk instituut, gegeven om inhoudelijk bij te dragen.

Forum Relinen en Rioolbeheer blijft een jaarlijks terugkerende studie- en kennisdelingsdag waarbij vakgerichte kennis op het gebied van rioolrenovaties en rioolbeheer uitdagend wordt gepresenteerd. Deelnemers kunnen kiezen uit vier workshops waarvan er drie tijdens de dag gevolgd kunnen worden. Bij de inschrijving kan aangegeven worden welke workshops men wil volgen. Bekijk hier de inhoud van de workshops.

Delen van vakgerichte kennis van riool

Programma

Hieronder vindt u het programma van het Forum Relinen en Rioolbeheer 2018

09.00 uur  Ontvangst met een kopje koffie/thee en wat lekkers

09.45 uur  Welkom door Marcel Tirion, voorzitter Stichting KCRR

10.00 uur  Inspiratiesessie Hart, Hoofd én Ballen!

10.45 uur  Eerste workshopronde met keuze uit vier workshops

12.00 uur  Netwerklunch

13.00 uur  Tweede workshopronde met keuze uit vier workshops

14.15 uur  Korte pauze

14.30 uur  Derde workshopronde met keuze uit vier workshops

15.45 uur  Napraten over deze dag tijdens de netwerkborrel

17.00 uur  Einde

 

Locatie

Bosscheweg 2
5261 AA Vught

Met de auto

Let op: houd u in uw navigatie de Bosscheweg 2 aan in Vught. De Bosscheweg is er in meerdere plaatsen.

Met openbaar vervoer

  • Trein naar ‘s-Hertogenbosch Centraal Station
  • Buslijnen: 8, 9, en 140 (elke 15 minuten) stoppen naast Hotel ‘s-Hertogenbosch – Vught. Laat u eventueel door de chauffeur waarschuwen waar u uit wilt stappen. Bushalte Bosscheweg.

Workshops

Workshop 1

Werkvoorbereiding, hoe schrijf je een goed RAW bestek voor rioolrenovatie.

Sprekers: Alex Buijs (Gemeente Breda) en Sjaak de Ligt (CROW)

Werkvoorbereiding, hoe schrijf je een goed RAW bestek voor rioolrenovatie.

Weet jij wat bijkomende werkzaamheden zijn bij rioolrenovatie? Moet je alles voorschrijven of is er al veel afgedekt in de Standaard? CROW heeft met werkgroep Rioolrenovatie de standaard teksten voor rioolrenovatie onder de loep genomen en op verschillende punten uitgebreid. In deze workshop krijg je een toelichting op wat er allemaal gewijzigd is en waarom de werkgroep bepaalde keuzes heeft gemaakt. Met behulp van een casus helpen we je om de theorie in de praktijk te brengen.

Workshop 2

Nut en noodzaak van onderzoek bij putrenovatie.

Sprekers: Jaap Bresser (IKT-Nederland) en Cees Petersen Gemeente Apeldoorn

Nut en noodzaak van onderzoek bij putrenovatie.

Een stappenplan voor putrenovaties. De vraag naar putrenovaties wordt steeds groter en er zijn meer en meer systemen en methoden beschikbaar. Het beheer van rioolputten vraagt echter een andere aanpak dan het beheer van rioolstrengen. We renoveren immers geen buis, maar een ondergronds bouwwerk. Onderzoek voorafgaand aan en kwaliteitsonderzoek na afronding van de renovatie zijn nodig. Hoe maak je de juiste keuzen, waar moet je op letten en welke aanpak vereist het? Jaap Bressers, projectmanager bij IKT en Cees Petersen, unitleider water en riolering bij de gemeente Apeldoorn delen in deze workshop hun kennis en praktijkervaring met je.

Workshop 3

Invloed boomwortels op rioolrenovatie.

Sprekers: Sebastiaan Luimes (IKT-Nederland) en Marco van Bijnen (M. van Bijnen Advies)

Invloed boomwortels op rioolrenovatie.

In een stad brengen bomen veel voordelen met zich mee, zij verfraaien het aanzicht van de stad, zorgen voor schaduw en een betere leefkwaliteit. Bomen hebben in steden steeds minder ruimte om te groeien, met als gevolg wortelingroei in de ondergrondse infrastructuur en in het bijzonder de riolering. Waarom groeien boomwortels bij rioleringsbuizen naar binnen? Wat kun je eraan doen om dit te voorkomen en wat zijn de mogelijkheden voor het verwijderen van wortels die al in de buis binnengedrongen zijn? Wat is het effect van een rioolrenovatie op de wortelingroei-problematiek? Tijdens deze workshop gaan we hier uitgebreid op in.

Workshop 4

Opdrachtgeverschap en rioolrenovatie.

Sprekers: Perry Peeters (Bureau Stedelijk Water) en Wim Stobbink (GMB Rioleringstechniek)

Opdrachtgeverschap en rioolrenovatie.

Rioolrenovatie is een bijzonder tak van sport met slechts een kleine groep fanatieke beoefenaars. En jouw rol als opdrachtgever van een rioolrenovatie is erg belangrijk en bijzonder. Als opdrachtgever vraag je een aannemer tenslotte om iets moois te maken van een stukje riolering in een minder geweldige staat. Hoe kun jij er als opdrachtgever vanuit jouw professie voor zorgen dat je het resultaat krijgt dat je voor ogen hebt? Tijdens deze workshop gaan we hierover in gesprek. Hierbij ligt de focus op onder andere de voorbereiding voor een bestek, de rol van de externe adviseur, de keuze van de contractvorm en in mindere mate, op de technische kant van de werkzaamheden.

Voor wie is het Forum​

Het Forum Relinen en Rioolbeheer is bestemd voor gemeentelijke rioolbeheerders, ontwerpers, werkvoorbereiders en projectleiders in Nederland en Vlaanderen.
Adviseurs, onderzoekers, leveranciers en aannemers op het gebied van rioolrenovaties zijn ook van harte welkom.
Elk jaar reserveren wij 5 gratis deelnamebewijzen voor studenten die zich bezig houden met materiaalonderzoek voor CIPP, rioolrenovaties en/of rioolbeheer.

Kosten deelnemers:
De kosten voor deelnemers bedragen € 280,00 exclusief btw.
Voor studenten zijn er 5 gratis deelnamebewijzen beschikbaar.

Ben je nieuwsgierig geworden? Of wil jij ook jouw kennis delen met je vakgenoten?

Meld je dan snel aan!

Het Kenniscentrum Rioolrenovaties verzamelt informatie over reparatie- en rioolrenovatietechnieken voor vrij verval riolering.
Als u leverancier, dienstverlener of opdrachtgever bent, zijn uw bijdragen van harte welkom.

Het Kenniscentrum Rioolrenovaties kan op geen enkele wijze verantwoordelijk worden gesteld voor het gebruik of misbruik door het KCRR of derden van de bijdragen die via de moderators of andere partijen aangebracht zijn.

Stichting KennisCentrum Rioolrenovaties
Siem Leenstraat 5
2552 CH `s-Gravenhage
Nederland
+31 (0)6 – 50 557 878

Asset 12

KvK: 57.44.18.55 | BTW: NL85.25.81.415.B01 | IBAN: NL94 RABO 0358 3585 58

2017© DOTZIRK | RichMedia – No Pixels were harmed making this website